Дома > Вести > Вести од индустријата

Принципот на работа на машината за обликување тврд шеќер е вака

2022-03-22

Првите компоненти на машината за лиење тврд шеќер: подвижна лента, модел плоча, млазница за вбризгување шеќер, пумпа за истурање шеќер, резервоар за складирање материјал и уред за ладење. Лиење калапи може да произведе тврди бонбони, меки бонбони и меки бонбони. Има широк опсег на примена и му треба приближно иста опрема. За време на лиење, кога варената шеќерна паста е сè уште во активна состојба, односно течната шеќерна паста квантитативно се вбризгува во непрекинато течената плоча, потоа брзо се лади и обликува, се одвојува од плочата за модел и потоа се испраќа. до машината за пакување заедно со подвижната лента за пакување.


Принцип на работа на машината за лиење тврд шеќер: функцијата на пумпата за истурање шеќер е да ја турка шеќерната паста во млазницата за инјектирање шеќер. Изработен е од два цилиндри. Надворешниот цилиндар е фиксен цилиндар. Има канал за резервоар од страната низ резервоарот за складирање, а малата дупка на дното е поврзана со млазницата за вбризгување шеќер. Внатрешниот цилиндар е цилиндар за отворање и затворање. Во средината на внатрешниот обем на површината на цилиндерот има поврзувачка рачка поврзана со рачката што се ниша лево и десно. На страната и на дното на цилиндерот има мала дупка. При замавнување, малата дупка на дното се затвора со малата дупка на дното на надворешниот цилиндар, а малата дупка од страна е поврзана со дупката на резервоарот за складирање. Кога малата дупка од страната е затворена со празната дупка на страната на надворешниот цилиндар, се поврзува млазницата за вбризгување шеќер на бурето со вино со малата дупка на дното. Во цилиндерот за отворање и затворање е инсталиран клип. Кога клипот се движи нагоре и надолу, воздухот може да се вшмукува и шеќерната паста Џијанг се притисне на млазницата за инјектирање шеќер. Растојанието на движење на клипот ја одредува количината на испуштена шеќерна паста. Растојанието на движење на клипот може да се прилагоди според големината на шеќерниот блок. На долниот дел од секоја пумпа за истурање шеќер има млазница за вбризгување шеќер, што го изедначува бројот на модели на шеќер.


Шеќерните ленти изладени и израмнети со машината за обликување тврд шеќер влегуваат во машината за обликување. Шеќерните ленти се испраќаат во главата на тркалото под дејство на триење и се вовлекуваат во надворешниот раб на жлебот за обликување. Откако ќе се исцедат од тркалото за сечење шеќер, шеќерните ленти се стискаат во жлебот за обликување и се кршат на шеќерни коцки. Во исто време, шипката за испирање шеќер се движи напред под притискање на камерите за да ги турка шеќерните блокови во дупката за обликување и да ги лопата во корпата за истовар на шеќер Откако ќе падне во вибрирачкиот екран, шеќерот може да се пакува по ладењето.





We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept